Mitä naprapatia on?

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija, joka on erikoistunut tutkimaan, hoitamaan sekä ennaltaehkäisemään tuki-ja liikuntaelinsairauksia ja niiden toimintahäiriöitä. Yleisimmät syyt hakeutua naprapaatille ovat esimerkiksi selän, niskan ja nivelten kiputilat, rasitus-ja urheiluvammat sekä iskiasoireet. Vastaanotolle voit tulla suoraan ilman lääkärin lähetettä.

Vastaanotollani asiakkaan kohtaaminen alkaa haastattelulla ja toiminnallisella tutkimisella, joilla pyritään selvittämään vaivan aiheuttaja ja alkuperä. Hoidossa tavoitteena ovat kivun lievittäminen, liikkuvuuden lisääminen ja toimintakyvyn parantaminen tai sen ylläpitäminen.

Naprapaatin hoito koostuu erilaisista hoitomuodoista, jotka valitaan tapauskohtaisesti jokaisen asiakkaan kohdalla. Hoitomuotoja ovat esimerkiksi hieronta, nivelten mobilisaatio ja manipulaatio, sekä sähkö- ja lämpöhoito. Manuaalisen eli käsillä tehdyn hoidon lisäksi hoitotulosta parannetaan ohjaamalla asiakkaalle harjoitteita kotiin tai kuntosalille.

KIVUTONTA LIIKKUMISTA

Epäröitkö aloittaa kuntosaliharjoittelua esimerkiksi kipuilevan polven takia? Vastaanotollani kartoitan tilanteesi ja suunnittelen sinulle turvallisen kuntosaliohjelman toiveitasi kuunnellen. Tärkeintä on löytää mieleinen liikuntamuoto, joka parantaa tai jolla ylläpidetään fyysistä kuntoa ja hyvinvointia!

KOULUTUS

Naprapaatti on Valviran rekisteröimä nimikesuojattu ammattihenkilö. Naprapaatin tutkintoni olen suorittanut Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Koulutus on nelivuotinen ja opintojen laajuus 240 opintopistettä.

Lisätietoa naprapatiasta saat osoitteesta www.naprapaattiyhdistys.fi

meriuusi logo.jpg